Turkulainen psykedeelinen instrumentaali-progerock trio KIVESKIVES julkaisee J.S. BACH IN HIS FAVOURITE DISCO-nimeä kantavan kakkosalbuminsa 4. huhtikuuta. Yhtyeyhdistelee levyllään rock-, viihde-, ja taidemusiikkia sekoittaen joukkoon nintendosoundeja. Albumin nimeä kantava single julkaistiin helmikuun lopulla.

– Johann Sebastian Bach on rakennettu uudestaan ja hän on löytänyt diskon. Levy on mallia bile, mutta diskossakin kädet laitetaan välillä kumppanin takataskuihin. Tällä kertaa takataskuista saattaa löytyä myös sinisiä pillereitä. Levy on niille, jotka eivät tahdo tanssia ja ennen kaikkea heille, jotka tahtovat tanssia, kosketinsoittaja Markus Kettinen kertoo.

Kitaristi Pietu Sepponen, kosketinsoittaja Markus Kettinen ja rumpali Antti Luoma työstivät levyn biisejä yli vuoden verran ennen studioon astumista. Yhtyeen huomatessa biisimateriaalinsa määrän ja laadun, oli helppo päätös käynnistää nauhoitukset. Äänittäjän penkille pestattiin Oskari Ruohonen (Yournalist, Traffic Island), joka vastaa myös levyn miksauksesta. Kosketinosuuksista vastaava Markus valvoi koko kaksi kuukautta kestäneen raskaan äänitysrupeaman ajan. Vaivannäkö kannatti, sillä Markuksen päästyä nukkumaan käsissä on albumi, joka ilahduttaa, pelottaa ja hypäyttää kuuntelijaa. 

– Se on edeltäjäänsä eheämpi, mutta kyllä ääripäitäkin löytyy. Olemme liikkuneet hieman keveämmille vesille, mutta kyllä hevi kutsutaan välillä kylään, kitaristi Pietu Sepponen kertoo.

Yhtye on julkaissut aikaisemmin Painottomassa tilassa EP:n (2009) sekä kiitellyn Joystick (2012) debyytin, jonka myötä yhtye keikkaili mm. Ranskassa, Saksassa, Baltian maissa sekä Isossa Britanniassa. 

Albumin julkaisee Drink Tonight Records ja jakelijana toimii Playground Music Oy.